… Ще ми се да ви изложа моята теория

...
  … Ще ми се да ви изложа моята теория
Коментари Харесай

Кучетата проявяват „божествената любов“, за каквато мечтае всеки човек ♥ Линда ГУДМАН

  

… Ще ми се да ви изложа моята доктрина за какво прочетена на назад, думата Бог (god) на британски става куче (dog), защото тя е обвързвана с въпроса за кармата. 

Това не е просто съвпадане. Освен в случай че не са пребивани грубо, не са държани гладни или не страдат от бяс, кучетата демонстрират „ божествената обич “, за каквато мечтае всеки човек. Колкото и да не обръщате внимание на едно куче, колкото и да му се карате, колкото и постоянно да забравяте да го нахраните и напоите, тъй като сте се залисали с друго, вашето куче отново ще ви гледа с боготворене, с очи, преливащи от чистосърдечна обич. 

Колкото и зле да се отнасяте с него, отново е готово да ви брани със зъби и нокти, да ви пази и обича. Разбирането и състраданието му като че ли са бездънни. Кучето прости, прости, прощава… до безконечност. Каквото и да вършиме (освен, несъмнено, в случай че не го биете непрекъснато), не ще притъпите несекващата му любов и честност към господаря. 

Кучето е освен вашият най-хубав другар, то е и най-красноречивият образец какво в действителност съставлява любовта. Според някои неправилни учения за прераждането, идната степен на преобразяване след кучето е индивидът. Направо не възприемам, от кое място накъде на поборниците им е хрумнало, че кучето е по-нисша форма от индивида. 

Кучетата са по-търпеливи, правилни, предани и обичливи, по-великодушни и състрадателни от множеството хора – като се изключи клетите измъчени кучета, подготвени от хората да атакуват и убиват, като да вземем за пример питбулите и доберманите (а също кучетата, участващи в боеве с петли и бикове, и подложени в лабораториите на научни експерименти). Тук употребявам думата „ хора “ напълно условно, тъй като за мен това не са никакви хора. Те са няколко нива под хората и животните. Който наскърбява по-малките и безпомощните (животните), а също и почтените (децата), е жертван на тежка-пратежка карма и я заслужава изцяло. 

От: „ Звездни знаци “, Линда Гудман, изд. Светулка-44
Снимка: Linda Goodman Astrology

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР